ВРШЊАЧКЕ РАДИОНИЦЕ У ОШ „НАДА МАТИЋ“ У УЖИЦУ

По повратку из Трогена, у коме се током две седмице одвијао програм интеркултуралне размене, ученици наше школе, подељени у три групе, осмислили су и реализовали вршњачке радионице.

Радионице о стереотипима, предрасудама и дискриминацији реализоване су у VI1, VI2 и VIII2 одељењу у матичној школи, са циљем стицања нових и продубљивања постојећих знања о овим појавама, стављања у туђу позицију, препознавања дискриминације у непосредном окружењу и упознавања опасности од ње. За ученике VI и VII разреда издвојеног одељења наше школе, одржана је радионица „Албатрос култура“, у циљу бољег разумевања различитих култура. У оквиру студијске посете за децу, за ученике ОШ „Слободан Секулић“ из Ужица и ОШ „Петар Лековић“ из Пожеге, реализована је радионица „Знањем против дискриминације“, како би ученици били у стању да препознају стереотипе, предрасуде и дискриминацију у реалним ситуацијама и виртуелном окружењу, али и да реагују на појаву дискриминације у свакодневном животу.

Радионице са темама из области права детета представљале су прилику за вршњачко учење, размену мишљења и пријатно дружење са вршњацима, а реализоване су у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, подржан од Песталоци дечје фондације из Швајцарске.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *