У Нишу одржана обука за хоризонтално учење/трансфер за представнике старих школа

У Нишу је 1. јуна 2019. године одржана прва од пет обука за старе школе на којој су присуствовали учитељи, наставници и стручни сарадници из дугогодишњих партерских школа ОШ „Учитељ Таса“, и ОШ „Стефан Немања“. Обуку су водили тренери Друштва учитеља Крушевца.

Обука је акредитована, те су учесници добили 8 сати стручног усавршавања и много нових информација и идеја везано за организацију радионица за своје колеге из нових школа. Поред повезивања теме хоризонталног учења са Индикаторима остварености права детета и ресурс пакетом, на обуци су учесници имали прилику да се подсете методолошких приступа у вршњачком учењу као и да практично примене нова знања припремајући се за улогу ментора новим школама.

Сви учесници обуке су исту оценили као веома успешну, и сматрају да им је био значајан за будуће активности преношења знања на нове партнерске школе у оквиру пројекта.

Пројекат Образовање за права детета у Нишу реализује Отворени клуб преко Ужичког центра за права детета а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *