ОБУКA ЗА УЧЕНИКЕ 6. РАЗРЕДА У ОШ „ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“

Обука ученика 6. разреда о правима детета је организована 15. маја 2019. године и 24. маја 2019. године у просторијама ОШ „Чибуковачки партизани“ у Краљеву. На обуци је учествовало 25 ученика 6. разреда. Теме које су се на обуци реализовале односиле су се на Конвенцију о правима детатета, права, обавезе и одговорности ученика, појам и врсте насиља, злостављање и занемаривање, сукоб права, предрасуде и стереотипи , партиципација и дискриминација и сл.  На другом дану обуке ученици су израдили акциони план у циљу промовисања права детета у школи и лoкалној заједници.  Интересовање ученика за учешће у раду ОПД тима је било велико. 

Тим који је правио селекцију учесника водио је рачуна о ученицима који су из осетљивих категорија и посебну пажњу је посветио охрабривању ових ученика да се укључе у рад тима. Ученици су били мотивисани да раде у тиму и учествују у изради акционих планова. Деца су препознала потребу да све што су научили на обуци пренесу својим вршњацима и да узму активно учешће у реализацији активности.

Обука је одржана у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *