Трећи онлaјн панел ДЕЦА ДЕЦИ

Реализован 26. новембра

Препоручујемо да погледате трећи панел Студијске посете ДЕЦА-ДЕЦИ у оквиру пројекта  „Образовање за права детета“ о деловању школа али и ученичких парламената  у областима недискриминације и насиља.

Панел су реализовали ученички парламенти из шест партнерских школа из Пчињског округа а уз подршку NEXUSa из Врања, Ужичког центра за права детета из Ужица и Песталоци дечје Фондације из Швајцарске.

Нарочито задовољство изражавамо због чињенице да смо данас разменили добру праксу коју смо кроз пројекат стекли у нашим школама, са више од 40 учесника из 30 партнерских школа и пет организација у Србији: деце, наставника, стручних сарадника и директора школа и организација. Заједничко нам је то да познајемо, промовишемо, практикујемо и штитимо права дететакажу деца из школа које су биле домаћини панела.

Гости панела су изразили велико задовољство што су на садржајан, занимљив и динамичан начин видели највиши ниво партиципације деце у циљу заштите од дискриминације и насиља у школама.

Снимак панела можете погледати ОВДЕ.

Пројекат „Образовање за права детета“ реализује у Врању УГ “NEXUS-Врање“  у партнерству са шест основних школа, преко  Ужичког центра за права детета, а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *