Одржан четврти панел

У оквиру пројекта „Образовање за права детета“ одржан је четврти панел на тему: „Деца живе права детета – примена индикатора остварености права  детета школи  у области права детета на заштиту од насиља и дискриминације, 24.11.2020. године. Панел је намењен хоризонталном учењу наставника о појединим сегментима модел школе за права детета; има сврху трансфера знања, умења и пракси које су допринеле да школе досегну високе стандаре у томе да деца живе своја права.

О примени индикатора остварености права детета у образовању у школама, искуствима у остваривању права детета на  заштиту од насиља и дискриминације  говориле су панелисткиње:  Весна Ешпек Дебељевић, стручна сарадница Прве основне школе краља Петра другог, Ужице; Весна Станковић, психолог, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Врање и Невена Мартић, стручна сарадница ОШ „Светозар Марковић“, Краљево.

На панелу је присуствовао 91 учесник из 30 школа, чланови школских тимова за превенцију насиља и дискриминације, као и особе задужене за рад ученичког парлемента

Видео 1: Колаж наших активности – како смо остваривали пројектне резултате из области права детета на заштиту од насиља и дискриминације 

Видео 2: Шта кажу наставници – остваривање права на заштиту од насиља и дискриминације у школи

Видео 3: Активности ученичког парламента у превнцији и заштити права детета на заштиту од насиља и дискриминације

Видео 4: Илустрација рада УП у остваривању права детета на заштиту од насиља и дискриминације 

Снимак са читавог панела можете погледати: ОВДЕ.

Панел је реализован у оквиру пројекта Образовање за права детета, који реализују удружења Ужички центар за права детета, Имам идеју из Краљева, Nexus из Врања, Центар за креативни развој из Књажевца и Друштво за развој деце и младих из Ниша са тридесет партнерских школа у Србији, а уз подршку Песталоци дечје фондације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *