ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ОНЛАЈН ПАНЕЛ ДЕЦА- ДЕЦИ

У оквиру пројекта  Образовање за права детета, одржан је четврти панел  Студијске посете деца-деци  3.12.2020. године. Панел је намењен вршњачком учењу, односно размени знања, искустава и идеја који су омогућили да ученици у својим школама „уче“ и „живе“ права детета. Панел је реализован у организацији Ужичког центра за права детета и партнерских школа: ОШ „Нада Матић“, ОШ „Слободан Секулић“, Прва основна школа краља Петра II, из Ужица, ОШ „Димитрије Туцовић“, из Чајетине, ОШ „Алекса Дејовић“, из Севојна и ОШ „Петар Лековић“, из Пожеге.

Снимак целог панела можете погледати ОВДЕ.

Учешће у панелу је узело укупно 30 школа и 85 учесника. Приказане су активности ученичких парламената  школа домаћина, кроз колаж активности, Каhoot! квиз, приказ едукативних филмића, рад на заједничком решавању проблемских ситуација. Учесници су имали прилику да чују изјаве ученика и наставника, који учествују у пројекту. Представљеним садржајима је показано  на који начин  су ученички парламенти  утицали на побољшање права детета на партиципацију и заштиту од дискриминације и насиља.

Видели смо на који начин ученици уче и живе права детета у школи  и подстакли смо их да коментаришу, износе своје примере и идеје. Гости панела  су имали велики број позитивних коментара у чету и укључења уживо и тиме потвдили  да је  панел био веома занимљив и користан, а да је пројекат донео велике промене у раду и животу сваке школе.

Пројекат Образовање за права детета реализује Ужички центат за права детета и партнери уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *