ТЕМАТСКИ ДАНИ У ОШ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“, У ЧАЈЕТИНИ

У претходном периоду у ОШ „Димитрије Туцовић“, у Чајетини  су обележени тематски дани  под називом „Знамените жене нашег краја“. Циљ је био да се говори о родној равноправности, са посебним јачањем међупредметне компетенције одговоран однос према здрављу. Активност је реализована након предлога Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, у оквиру планираних активности у Акционом плану пројекта „Образовање за права детета“.  Активности су реализоване на часовима редовне наставе, слободних наставних активности и секција, уз госте из локалне заједнице-представницу Савета за родну равноправност и директорку Дома здравља у Чајетини. Ученицу су представили своје истраживачке задатке (саставе, реферате, есеје), паное, презентације.

Тема родне равноправности и полажај жена кроз историју представљен је на часовима ликовног, историје, енглеског језика, одељењске заједнице, руског језика, физичког васпитања, српског језика, информатике и рачунарства.

Активност је реализована  у оквиру пројекта  „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *