ОШ „Вук Караџић“ постаје зона без телефона

Уз подршку Ученичког парламента, у ОШ „Вук Караџић“ у Књажевцу уведено је правило под називом „Зона без телефона“ које подразумева да се у току боравка у школи не користе мобилни телефони. На почетку првог часа ученици који су понели телефоне одлажу их у за то предвиђене кутије, наставник записује број уређаја и кутија се носи у канцеларију директора. По завршетку наставе ученици добијају назад своје телефоне.

До идеје да се уведе ово правило дошло се јер је примећено да непримерено коришћење мобилних телефона у току наставе и фотографисање и снимање без дозволе постаје све већи проблем, а посебно забрињава неовлашћено објављивање фотографија и видеа на друштвеним мрежама. Да би спречили да се овакве ствари дешавају у њиховој школи, чланови парламента су предложили да наставници и ученици не користе телефоне у школи ни током наставе, а ни за време одмора. Утиске ученика након месец дана од увођења овог правила можете погледати испод.

Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује Центар за креативни развој – Књажевац са шест основних школа, у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *