Реализација акционих планова из Трогена у ОШ ‚‚Светозар Марковић“, Краљево

После  боравка групе у Швајцарској и дивно проведеног времена у селу Песталоци у Трогену, дошло је време да ученици који су учествовали у овом пројекту реализују своје акционе планове. Ученици су били подељени у четири групе од по пет ученика и свака група је направила свој акциони план током боравка у Трогену.

У претходних месец дана ученици су реализовали своје акционе планове у сарадњи са својим супервизорима. Реализација је била у виду радионица које су ученици држали ученицима петог и шестог разреда. Један од циљева радионица био је да се ученицима прикажу неке од активности које су ученици седмог разреда имали током размене, али најважније је то да су ученици хтели да кроз један занимљив начин укажу својим млађим другарима на појаву дискриминације у школи, на значају тимског духа и сарадње међу ученицима.

Ученици су се на радионицама бавили разним активностима као што су Да ли си ти мој пријатељ, Воћна салата, Трка животиња, Нацртај особу. Током радионица ученици седмог разреда давали су јасне инструкције и упутства и показали су се као одлични реализатори и предавачи. Атмосфера током радионица је била одлична и учесници су били задовољни активностима који су њихови вршњаци организовали.

Пројекат ‚‚Образовање за права детета“ реализује Ужички центар за права детета а финансира Песталоци дечја Фондација из Швајцарске.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *