РЕАЛИЗАЦИЈА АКЦИОНИХ ПЛАНОВА ИЗ ТРОГЕНА У ОШ ‚‚ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“, КРАЉЕВО

Ученици седмог разреда ОШ „Чибуковачки партизани“ решили су да примене знања и вештине које су стекли у Швајцарској у дечијем селу Песталоци у оквиру пројекта „Образовање за права детета“. Они су ученицима 6. разреда организовали три радионице чији је циљ био да се подигне свест о томе у којој мери је дискриминација присутна међу ученицима,како утиче на оне који су њој изложени, као и начине борбе против ње. На крају радионице сви су били задовољни јер су на забаван и едукативан начин успели да стекну нове вештине и побољшају своје окружење. Сви су уживали у овим радионицама и направили још један корак напред у правцу стварање толерантније и пријатније атмосфере у школи и у окружењу.

Једна група ученика  која је боравила у Трогену организовала је улепшавање школе и околне. План је да се цртежима прекрију сви не тако лепи и дискриминаторни графити који се налазе на зидовима школе и у окружењу. У томе су им помагали талентовани ученици седмог и шестог разреда. Ученици су кренули са акцијом и надају се да ће се други ученици осећати мало лепше кад угледају њихове цртеже и да ће и они бити мотивисани да мало улепшају своје окружење.  

Друга група ученика је посетила ШОСО „Иво Лола Рибар“ и организовала радионицу са ученицима ове школе. Ученици обе школе су изразиле велико задовољство радионицама и дружењем! Испланирана је и следећа активност између две школе која ће се састојати од снимања кратког видеа за међународно такмичење.

Пројекат ‚‚Образовање за права детета“ реализује Ужички центар за права детета а финансира Песталоци дечја Фондација из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *