ПОСЕТА ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Ученици  Основне школе „Нада Матић“ су реализовали радионицу за педесет ученика петог и шестог разреда, на којој су разговарали о месечном џепарцу који добијају, као и о деци  која немају ту могућност, односно која одрастају  у лошијим материјалним условима. Сложили су се да је ова тема јако значајна и да би требало да сви  заједно учествују у акцији прикупљања одеће, обуће, играчака, књига и слаткиша.

Првог новембра су прикупљене ствари однели у  Центар за социјални рад, у Ужицу, где су исте подељене деци, којој је то било неопходно. На овај начин су показали да су велики људи и да треба да се бори против дискриминације. Утисци су предивни, деца су била су јако срећна и са осмехом на лицу су отишли са својим новим стварима. А актери ове акције кажу: „Били смо јако поносни на све што смо урадили и некога усрећили. Волели бисмо да се у нашем граду одржава више оваквих хуманитарних акција”.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз помоћ Песталоци дечије фондације.

Више информација можете видети на сајту infoera.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *