ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ ОСНОВАЦА ИЗ „ПРВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ КРАЉА ПЕТРА II“

У оквиру реализације акционих планова, након боравка ученика „Прве основне школе краља Петра II“ , у Трогену, у Песталоци дечијем селу, ученици седмог разреда  су организовали низ хуманитарних акција.

Три групе ученика   заједно са својим наставницама организовали су прикупљање одеће, обуће, књига, школског прибора, слаткиша и играчака. Определили су се да посете и на тај начин обрадују предшколце у својој школи, издвојеним одељењима Качер, Стапари. Овом приликом су посетили и Основну школу за образовање ученика са сметњама у развоју „Миодраг В. Матић“, а део прикупљених средстава су  однели у Црвени крст и вртић „Бајка“. Акцији се одазвао велики број ученика, који су овом приликом промовисали једнакост, толеранцију, недискриминацију, односно дечија права и принципе. По речима ученика, целокупан процес је једно дивно искуство и тежиће да сличне активности реализују и у наредном периоду.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Образовање за права детета”, који спроводи Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *