ДРУЖЕЊЕ И ПОСЕТА УЧЕНИКА ИЗ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „НАДА МАТИЋ“ ДОМУ ЗА СТАРА ЛИЦА, У УЖИЦУ

Доказ да млади мисле о старима је и акција коју су организовали ученици седмог разреда Основне школе „Нада Матић“, из Ужица. Они су  крајем октобра креирали и израдили разгледнице, намењене корисницима дома. Организовано је неколико састанака на којима су увежбавали рецитације, песме и нумере које су припремали за приредбу. Са својом наставницом, 30. октобра  су посетили Дом за стара лица, на Забучју. Овом приликом организовали су приредбу, на којој су певали, плесали, свирали, читали саставе и своје песме. Играли су шах и дружили се. Разговарали су са корисницима услуга ове установе. Припремили су и колаче и честитке и на тај начин показали да нисмо заборавили старије и да желимо да им улепшамо и освежимо боравак у дому.

Било је смеха, суза, али пре свега прелепог дружења и захвалности за овај диван гест којим су ученици показали да млади треба да буду толерантни, да не дискриминишу и да се труде да буду позитивни и да некоме улепшају дан својим идејама и поступцима.

Ова посета је део Акционог плана, који су ученици осмислили након боравка у дечијем селу, у Трогену, у Швајцарској, који се реализује у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који спроводи Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *