ПАРТИЦИПАЦИЈА УЧЕНИКА У ИЗБОРУ СЛОБОДНИХ НАСТАВНИХ И ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ

Након вршњачких радионица и квиза о правима детета, ученици који су похађали обуку за Ученички парламент реализовали су још једну акцију 4. јуна 2019. године.

Имајући у виду да се слободне наставне и ваннаставне активности организују у складу са интересовањима ученика, просторним и људским ресурсима,ученици су на обуци, као једну од акција, планирали да узму учешћа у избору поменутих облика образовно-васпитног рада у школи. После анкетирања, обрађени су добијени резултати и направљен је списак слободних наставних активности и секција које би, према мишљењу ученика, требало да се нађу на листи коју ће школа понудити. Коначна листа слободних наставних активности и секција за наредну школску годину донеће се уз уважавање мишљења ученика,у складу са кадровским и материјалним условима школе.

Партиципација ученика у избору слободних наставних и ваннаставних активности била је још једна прилика за промоцију права детета, као и за развијање међупредметне компетенције одговорно учешће у грађанском друштву. Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *