Обука наставника „Хоризонталним и вршњачким учењем до бољих резултата“

У оквиру пројекта Образовање за права детета је у недељу, 9. јуна реализована бесплатна, акредитована обука за по 15 наставника вишегодишњих партнерских школа из Врања- ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ „Јован Јовановић Змај.“

Општи циљеви обуке су унапређивање културе учења и ресурса знања у оквиру школске заједнице ради постизања квалитета рада школе и бољих постигнућа ученика. Водитељице Ирена Терзић и Ивана Благојевић из Друштва учитеља Крушевац, су прилагодиле обуку за потребе будућих пројектних активности а у сврху преношења знања у области права детета, на наставнике и ученике нових партнерских школа. 

Наставници су обуку оценили веома значајном за јачање компетенција за планирање, организацију и евалуацију активности хоризонталног учења које ће реализовати као будући ментори, коришћењем облика ефективног хоризонталног учења међу наставницима и вршњачког учења међу ученицима.

Пројекат у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ у партнерству са шест основних школа, преко Ужичког центра за права детета а финансира Песталоци дечја фондација из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *