Онлајн час по Стандардима квалитета часова о правима детета

Промене наставног процеса настале пандемијом вируса Corona подстичу наставнике да наставе константно учење, прилагоде наставну праксу, размењују добру праксу. Како се део образовног процеса преко ноћи из учионица „преселио“ у е-простор, велики је изазов прилагодити се. Међутим отварају се и могућности за нове идеје, како да оно што смо радили у учионици сада радимо на платформама.

Саша Митровић, учитељ ОШ „Светозар Марковић“ из Врања пријавио се на конкурс који је расписао NALED и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connection“ у сарадњи са МПНТР, ЗУОВ-ом, Републичким секретаријатом за јавне политике и USAID-ом.
Наставна јединица „Придеви“ је интерактивна, аудио конференција на ZOOM платформи.
Час задовољава све методичке критеријуме, а оно што је најкарактеристичније јесте коришћење дигиталних алата који омогућавају да ученици активно током свих делова часа патриципирају.
Дугогодишње учешће у пројекту Образовање за права детета, стечена знања и изграђени ресурси допринели су да ова наставна јединица уђе у одабир најбољих онлајн наставних јединица. У делу самоевалуације учитељ је користио чек листу из Стандарда квалитета часа која је у школи усвојена за реализацију часова о правима детета али је нашла примену и на осталим часовима у циљу обезбеђивања квалитета. Такође су и ученици имали прилику да евалуирају час користећи дигитални алат SurveyMonkey што је као пракса успостављено у школи јер обезбеђује учешће ученика у одлучивању о питањима која их се тичу. Наставну јединицу можете погледати ОВДЕ.

За наставну јединицу можете гласати за #88 на сајту: www.jpd.rs/konkurs

Тијана Ђокић,
Директорка школе и члан ОПД тима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *