Хвала вам што сте учествовали на конкурсу – сваки учесник биће награђен потписаним примерком књиге аутора

 Драга децо,

У тешким временима, наша свакодневица не изгледа како бисмо желели и како смо је планирали. Тада свако од нас, без обзира на године, брани своју животну ведрину на различите начине. Радити нешто креативно један је од начина да очувамо живост духа. Баш зато, читав тим пројекта Образовање за права детета посветио се организовању конкурса у ком сте учествовали. Признати песник за децу, Дејан Алексић, и сам желећи да мисли заокупи нечим лепим, написао је мали циклус песама о џиновима. Ти стихови, посвећени деци, послужили су нам као литерарни предложак за илустрације које сте данима слали на конкурс. На позив у стиху: ,,Дејан од вас чека ликовна решења нека“, одазвало се вас 178. Судећи по томе, изгледа да је задатак био инспиративан.  

Жири за вредновање радова радио је у саставу који су чинила деца, професионалци и аутор песама, руководећи се унапред прописаним критеријумима. Издвојени су, према њиховој процени, најуспешнији радови у две узрасне категорије: ученици млађих разреда основне школе (I–IV) и ученици старијих разреда основне школе. (V–VIII)

Овде можете погледати најуспелије радове:

I-IV разред:

V-VIII разред:

Тим пројекта Образовање за права детета и Дејан желе да се на пригодан начин захвале свим учесницима конкурса. Сваки учесник биће награђен потписаним примерком књиге овог аутора.

Такође, желимо да похвалимо ученике из Основне школе „Нада Матић“ и њихову наставницу ликовног за убедљиво највећи број послатих радова.

Илустрације песама можете погледати у галерији.

One thought on “Хвала вам што сте учествовали на конкурсу – сваки учесник биће награђен потписаним примерком књиге аутора

  1. Сјајни радови, већ сам једном записала. Честитке свој деци и колегама на подршци сваком ученику да, инспирисани стиховима Дејана Алексића о џиновима, направе дивне илустације. Овом приликом желим да се посебно захвалим Тиму пројекта „Образовање за права детета“ и нашем драгом Дејану на сјајном гесту да награде сву децу, учеснике на конкурсу, потписаном ауторском књигом, јер ће то бити, сигурна сам, леп ветар у леђа да наставе са креативним стваралачким радом и у временима која су тешка, посебно за немирне и слободне духове наше деце, која сада проводе највише времена у својим домовима. Браво за све!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *