ОДРЖАН ПРВИ ОНЛАЈН ПАНЕЛ СТУДИЈСКЕ ПОСЕТЕ ДЕЦА – ДЕЦИ

Први ЗУМ панел на тему студијске посете деца-деци, реализован је 5. новембра, у организацији краљевачких основних школа. Био је то посебан изазов и лепо искуство. Свих шест основних школа учествовало је у припреми и реализацији панела, са посебним нагласком на ангажовање Ученичких парламената. Могла су се видети и чути деца из основних школа ,,Светозар Марковић“, ,,Чибуковачки партизани“, ,,Браћа Вилотијевић“, ,,Димитрије Туцовић“, ,,Јово Курсула“ и ,,Живан Маричић“. Приказане су активности на остваривању основних компоненти пројекта: деца ,,уче“ Права детета и деца ,,живе“ Права детета. Кроз низ приказаних садржаја, било је могуће видети и разумети линију развоја пројекта у школама, од почетног стања до одређених исхода који су школе учинили местима пријатнијим за живот и рад, са аспекта поштовања Права детета. Од искуства у стицању знања на обукама за Ученички парламент и на ОПД часовома, до реализације партиципативних акција и активности на превенцији дискриминације у школи, деца су говорила надахнуто и са ентузијазмом. 

Нa панелу је било преко 100 учесника, из свих 30 школа из Србије које учествују у пројекту Образовање за права детета. Састанак је водио локални координатор из Краљева, Дејан Алексић, уз одличну техничку подршку координаторке из ОШ ,,Светозар Марковић“ – Невену Мартић.   

Најзанимљивије делове панела можете погледати ОВДЕ.

Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује УГ „Имам идеју“ са шест основних школа у Краљеву у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *