КВИЗ О ПРАВИМА ДЕТЕТА

27. маја 2019. године у ОШ „Нада Матић“ одржан квиз о правима детата. Учествовале су четири екипе ученика шестог разреда: VI1, VI2,VI3 иVI4. Чланове екипа су изабрали ученици већином гласова у свом одељењу.

Теме обрађене у квизу биле су: Права детета, Стреотипи и предрасуде, Дискриминација, Насиље. Неколико питања се односило на то да ученици кроз примере препознају партиципацију ученика у образовању и угроженост права у двема сукобљеним странама, као и да дају предлог за разрешавање сукоба. Квиз је завршен игром асоцијације.

У пријатној такмичарској атмосфери и уз занимљиву дискусију, екипа VI3 је победила са највећим бројем поена, а њеним члановима су уручене пригодне награде. Радионица – квиз је успешно реализована и представља једну од активности Акционог плана, коју су ученици планирали током обуке за Ученички парламент. Помоћ ученицима у креирању квиза пружиле су наставнице Оливера Шуљагић, Марина Лазић и Радмила Божанић.

Радионица је одржана у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *