ОБУКА УЧЕНИКА СЕДМИХ РАЗРЕДА ОШ „СВЕТИ САВА“, НИШ

У оквиру пројeкта „ Образовање за права детета“ у Основној школи „Свети Сава“ 18. октобра одржана је обука ученика седмих разреда. Обуци је присуствовало 30 ученика, 16 девојчица и 14 дечака, од којих је и десеторо чланова Ученичког парламента.

Обуку су реализовале психолог школе и координатор Тима ОПД, Мирјана Радојевић и Славица Живић, професор разредне наставе.     

Деца су селектована на основу мотивационих писама које су урадили две недеље пре почетка обуке, али и на основу њихових интересовања и склоности ка активизму и учешћу у оваквим и сличним активностима током њиховог школовања.

Учесници су сагласни да је  атмосфера на обуци била врло позитивна, а деца су међусобно сарађивала иако су групе биле мешовите, из различитих одељења. Материјал за рад је свим учесницима био доступан, разноврстан и омогућавао је да продукти са радионица буду квалитетни, маштовити, естетски и суштински добро реализовани.

Ученици су поштовали и уважавали своје водитеље, максимално су партиципирали у активностим, а на обуци је владало добро расположење.  Евалуациони листићи показали су  висок степен задовољства одржаном  обуком.

Активности су саставни део пројекта „Образовање за права детета“ који реализује Отворени клуб из Ниша, преко Ужичког центра за права детета, а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *