ОБУКА УЧЕНИЧКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА О ПРАВИМА ДЕТЕТА У ПРВОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УЖИЦУ

У суботу, 20. фебруара 2021. у Првој основној школи краља Петра II у Ужицу је одржана обука о правима детета за ученике шестог разреда.

Изјаве учесника погледајте ОВДЕ.

Током интензивног тренинга ученици су упознати са основним принципима права детета, садржајем Конвенције о правима детета, бавили су се темама превенције насиља и дискриминације. Уживали су у радионицама кроз које су схватили разлику између жеља и потреба и својих права и обавеза.  Говорило се о стереотипима и предрасудама, о правима и обавезама у образовном систему и сукобу права. Значајан сегмент обуке је био посвећен остваривању права детета у образовању, нашем понашању у дигиталном окружењу и превенцији електронског насиља. Планирано је неколико акција које ће бити реализоване током ове и наредне школске године. Ученици су били изузетно активни, показали завидно знање у овој области и велику креативност у планирању акција.

Обука је део пројекта Образовање за права детета који реализујемо у сарадњи са Ужичким центром за права детета и који је подржан од швајцарске Песталоци дечје фондације. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *