Обука наставника о правима детета у Књажевцу – други круг

У Основној школи „Димитрије Тодоровић Каплар” током викенда одржан је други круг базичне обуке „Индикатори остварености права детета у образовном систему – разумевање и примена“,  за још тридесеторо наставника и учитеља из партнерских школа. Школа домаћин угостила је колеге из ОШ „Добрила Стамболић“ из Сврљига, ОШ „Хајдук Вељко“ из Зајечара и ОШ „9. српске бригаде“ из Бољевца, као и троје колега из ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца који су нови наставници у школи и показали су интересовање да сазнају више о правима детета и пројекту.

Циљ обуке је унапређивање наставничких компетенција у области васпитног рада са децом, оспособљавање у препознавању оних области деловања у којима се дечја права у мањој мери примењују, или се не примењују, разумевању истих и планирање адекватних мера за побољшавање услова и амбијента у којем ће деца учити и живети своја права. На обуци су се учесници упознали са Конвенцијом о правима детета, посебно са правом на партиципацију и недискриминацију, представљен им је Индекс остварености права детета у образовању, као и званичан сајт пројекта. Посебно интересовање изазвао је Ресурс пакет који је део нашег сајта. Учесници обуке сматрају да се у ресурс пакету налазе корисни садржаји  које ће користити у свом раду.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који удружење „Центар за креативни развој – Књажевац“  реализује са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *