Обележен Светски дан детета у партнерским основним школама

У оквиру пројекта „Образовање за права детета”, игроказом о правима детета обележен је 20. новембар, Светски дан детета и 30 година од усвајања Конвенције о правима детета у новим партнерским основним школама.

У школи “Свети Сава”одигран је игроказ на тему дечијих права и одговорности. Истовремено, деца су се потсетила да је пре 30 година Скупштина Уједињених нација усвојила Конвенцију о правима детета. Пред наставницима, ученицима, родитељима и представницима Ученичког парламента ОШ „Свети Сава“, игроказ су извели ученици одељења 4/4, у сарадњи са својом учитељицом Јасмином Голубовић-Поповић.

У ОШ “Бранко Миљковић” јубилеј је обележен игроказом, такође. Ученици 4. разреда са учитељицама Невеном Цветковић и Сунчицом Мишчевић и ученици 7. разреда са наставницама Драганом Обрадовић и Јеленом Станковић показали су осталим ученицима да Конвенција живи, а да је “живом свакодневно чини свако дете,својом изговореном слободном речју и својим искреним осмехом”.

ОШ „Десанка Максимовић“ из Чокота је овај важан дан обележила у сарадњи драмске секције из школе и ученика трећег разреда, са учитељицом Сузаном Ристић. Деца од 5-8 разреда су уживала у програму, а нарочито ученици истурених одељења из Мрамора и Новог Села, који су изразили жељу да и они сами нешто слично осмисле. Овој прослави присуствовало је и неколико родитеља који су са одушељењем подржали напоре школе да представи дечја права у правом светлу.

И остале партнерске школе из Ниша су на пригодан начин обележиле овај дан, кроз изложбе цртежа, радионице и часове о правима детета

Иначе, овај игроказ дело је дечијег песника Дејана Алексића, урађен је у оквиру пројекта “Образовање за права детета”, уз подршку Песталоци фондације из Швајцарске, Ужичког центра за права детета и Отвореног клуба из Ниша.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *