О правима детета у ОШ „Вук Караџић“ у Књажевцу

Током марта месеца ученици седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Књажвеца учили су о правима детета кроз неколико радионица и припремали се да то што су научили представе и другим ученицима у школи. Једна од активности била је снимање осам кратких филмова на тему члана Конвенције о правима детета. У жирију за избор најбољег филма, филма са најбољом поруком, ефектима и костимом/сценографијом били су чланови Ученичког парламента уз подршку наставница које су водиле радионице. 

Тренутно се у школи реализују вршњачке радионице за ученике четвртог и петог разреда, а припрема се и акције промоције права детета у школи које ће бити одржана током априла. У планирању ових активности седмацима су помогли осмаци који већ имају доста искуства у планирању акција, како кроз пројекат „Образовање за права детета“ тако и кроз рад Ученичког парламента наше школе. 

Активност је саставни део пројекта „Образовање за права детета“  који реализује Центар за креативни развој из Књажевца, преко Ужичког центра за права детета а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *