О правима детета са наставницима из Бољевца, Зајечара, Сврљига, Сокобање и Књажевца

У суботу 20. фебруара у великој сали Регионалног центра за стручно усавршавање у Књажевцу организована је обука за 23 наставникa из шест партнерских школа: ОШ „9. српска бригада“ из Бољевца, ОШ „димитрије Тодоровића Каплар“ из Књажевца, ОШ „Добрила Стамболић“ из Сврљига, ОШ „Хајдук Вељко“ из Зајечара, ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца и ОШ „Митрополит Михаило“ из Сокобање.

На обуци су се учесници упознали са Конвенцијом о правима детета, посебно са правом на партиципацију и недискриминацију, представљен им је Индекс остварености права детета у образовању, као и званичан сајт пројекта. Наставници су се кроз друге активности пројекта већ сусретали са овим темама у својој школи, а ова обука омогућиће им да у свом раду примене стечено знање.

Велико интересовање изазвао је сајт пројекта и Ресурс пакет који по мишљењу учесника садржи корисне материјале лако примењиве у раду.

Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује Центар за креативни развој – Књажевац са шест основних школа, у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *