Наставници нових школа у ОШ „Митрополит Михаило“ у Сокобањи

Чланови пројектних тимова из четири основне школе које су се ове године прикључиле нашем пројекту 22. октобра 2019. године посетили су ОШ „Митрополит Михаило“ у Сокобањи. У оквиру ове студијске посете запослени у школи представили су им резултате пројекта и активности које су реализоване кроз наставне и ваннаставне активности. Било је речи о унапређењу рада Ученичког парламента и партиципације ученика, о стручном усавршавању наставника у области права детета и примени образовања за права детета кроз анализу часова реализованих на ову тему. Чланови ОПД тима школе домаћина поделили су своја искуства, успехе и изазове са којима су се сусретали у протеклих шест година, колико пројекат живи у овој школи. Наставници из нових школа активно су учествовали у дискусији и добили су одговоре на бројна питања која се тичу реализације пројекта.

Студијска посета је протекла у позитивној радној атмосфери, а евалуација показује да се наставници који су учествовали у посети сада осећају спремнијим за испуњавање задатака који им предстоје и да су добили доста материјала који ће користити у свом даљем раду.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који удружење „Центар за креативни развој – Књажевац“  реализује са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *