Међународни дан детета обележен у ОШ „Доситеј Обрадовић“у Врању

У оквиру пројекта Образовање за права детета, Игроказом о правима детета, дечјег песника и ствараоца књижевних дела за децу Дејана Алексића, обележен је 20. новембар Међународни дан детета и 30 година од усвајања Конвенције о правима детета.

Кроз представу је, 80 ученика четвртог разреда и 90 ученика шестог разреда школе домаћина, заједно са својим гостима из предшколске установе „Сунце“ којих је било 60, учило о правима детета. Игроказ је одличан начин за разумевање права детета, наши присутни ученици  и будући ученици су одушевљено пратили сценослед, речи су школске координаторке ОПД тима Иване Здравковић.

Деца и њихови наставници су, громогласним аплаузом, изразили задовољство поводом одгледане представе, разумевање значаја теме.

План школе је, да се у наредном периоду Игроказ прикаже и у осталим предшколским установама у граду, у циљу упознавања деце са њиховим правима и одговорностима.

Пројекат у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ у партнерству са шест основних школа преко УЦПД, уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *