Лепота је у цвећу, веселим бојама, једнакости

„Много смо се лепо провели, дружили и смејали“, речи су ученика VI разреда који су реализовали три од четири на обуци планиране акције.

Прошле седмице, реализоване су ликовне радионице за ученике IV разреда. На радионицама су сликани плакати којима се најављују две акције-уређење дворишта сађењем цвећа и фарбања клупица и прекречавање графита мржње који се налазе у школском дворишту, код фудбалског терена. Комисија састављена од ученика VI разреда изабрала је неколико плаката и поставила их на видна места у школи.

У циљу најаве ових акција, био је расписан наградни литерарни конкурс за ученике II, III и IV разреда на тему „У школу идем, о њеном изгледу одлучујем“. На конкурс се одазвало 36 ученика, а награђена су четири најуспешнија рада.

„Често се у дворишту окупљамо и пре и после школе“, речи су ученика који су осмислили акцију улепшавања дворишта сађењем цвећа и фарбања клупица. „Волели би да је наше двориште пуно цвећа и веселих боја. Тако ће се сви осећати боље и срећније“. У акцији сађења цвећа учествовали су и ученици IV разреда.

„Желимо да свима ставимо до знања да је наше школско двориште доступно свима, али да у њему нема места за дискриминацију и мржњу“, речи су ученика који су осмислили акцију прекречавања графита мржње.

До краја идуће седмице биће реализована и акција израде, фарбања и постављања полица за обућу у свлачионицама за физичко васпитање.

Пројекат Образовање за права детета у Нишу реализује Отворени клуб, ОШ „Стефан Немања“, ОШ „Учитељ Таса“ преко Ужичког центра за права детета а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *