Дечја партиципација у ОШ „Чибуковачки партизани“ – студијска посета деца – деци

У среду 06. новембра 2019. године ОШ „Чибуковачки партизани“ у Краљеву је била домаћин ученицима четири нове партнерске школе:  ОШ „Димитрије Туцовић“, ОШ „Живан Маричић“, ОШ „Браћа Вилотијевић“ и ОШ „Јово Курсула“.

Ученици ове школе представили су својим вршњацима како се пројекат „Образовање за права детета“ реализује у њиховој школи.  

Након обиласка школе и кратке презентације резултата пројекта и рада Ученичког парламента, организовали су за своје госте низ занимљивих активности. Кроз радионице су обрадили тему дискриминације, предрасуда и стереотипа и представили им значај толеранције и тимског рада. Посебно је занимљива активност била Жива библиотека коју је Ученички парламент осмислио и реализовао уз помоћ наставнице Андријане Чурлић.

Ученике нових школа су интересовале разне ситуације и појединости рада Ученичког парламена  ,тако да су били мотивисани  да и у својој школи организују сличне активности и да им је било јако занимљиво због тога што су имали прилику да у свему активно учествују.

Ученици домаћини сматрају да је посета била јако успешна и да им је драго што су гости лепо сарађивали и били пажљиви и активни током целог дана.

Активности су реализоване као део пројекта „Образовање за права детета“ који реализује УГ „Имам идеју“ са шест основних школа у Краљеву у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *