Дани лепих порука у Краљеву

Међународни дан детета, 20. новембар, обележен је у Основној школи „Димитрије Туцовић” у Краљеву током читаве недеље у одељењима шестог, седмог и осмог разреда. Ученици су овај важан датум обележили на обележили путем креативних тематских активности. 

Један од продуката били су и обележивачи које су ученици правили за своје другове и другарице из одељења. Са једне стране обележивача су исписивали име свог друга, а са друге поруке о пријатељству. Писали су о томе колико им то пријатељство значи или неку важну поруку за коју мисле  да је важно да им упуте. Поруке су биле усмерене и на аспекте Права детета, јер су они у тесној вези са квалитетним одрастањем и развојем деце. Користећи све доступне материјале попут разнобојних папира и украса, ученици су уживали у испољавању своје креативности и осетили су радост даривања, чак и када се ради о малим знацима пажње. Поруке су биле и на страним језицима, јапанском, грчком и енглеском, а одражавале су неке од једноставних али универзалних мудрости.. Неке од порука које су ученици написали: „Прави пријатељ дође на време, а не кад има времена.”„Срећа је донела друга попут тебе.”„Остани где си, у мом срцу, на истој адреси, да те увек могу наћи.”„Никад ниси хтела да будеш попут осталих, а ни већини није успело да буде попут тебе.”

Активност је део пројекта Образовање за права детета који реализује Ужички центар за права детета уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *