Чекала сам ову обуку од четвртог разреда – сад знам и зашто

Четвртак, 16.05.2019. године, ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу. Са нестрпљењем су стајали ученици 6. разреда испред врата свечане сале и чекали да крене нова обука о правима детета, јер сматрају да су привилеговали зато што су изабрани. Баш њих 30 од преко 70 ученика колико је писало мотивациона писма. И ове године има доста дечака, што нас радује.

Теме њима делимично познате, ипак су многи од њих учествовали на вршњачким радионицама, били део Фестивала о дечијим правима, надајући се да једног дана они буди ти који организују ову манифестацију за своје млађе другаре. А сада су добили прилику да уче и знања преносе на млађе. Теме којима су се бавили односиле су се на права и одговорности детета и ученика, Конвенцију о правима детета, недискриминацију и партиципацију. Једна од важних тема била је и акционо планирање у циљу промоције права детета у школи и ван ње.

Две групе имају важан задатак, да изузетно добро припреме овогодишњи фестивал, јер имаће важне госте – вршњаке из старе партнерске школе, али и из свих нових школа. Са нестрпљењем очекујемо да учествујемо у овом дану.

Активност је саставни део пројекта „Образовање за права детета“  који реализује Отворени клуб из Ниша, преко Ужичког центра за права детета а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *