Вршњачка едукација у Првој основној школи краља Петра II у Ужицу

Од почетка ове школске године наш Ученички парламент и Вршњачки тим раде нешто другачије – у мери у којој то тренутна ситуација дозвољава, прилагођавајући се новонасталим околностима. Чланови Вршњачког тима, ученици осмог разреда наше школе, одржали су низ радионица са ученицима петог разреда. Наши едукатори воде отворене  разговори са млађим другарима о изазовима са којима се они суочавају и дају конкретне савете како их превазићи.

Са ученицима млађих разреда одржане су вршњачке радионице на тему права детета, а захваљујући старијим другарима имамо и Kahoot квиз о овој теми, који нам служи да се подсетимо и проверимо наше знање о овој области на даљину. Квиз се налази на овом линку: https://create.kahoot.it/details/08fa48e5-f8b4-45dd-a5b2-73f3b92e05d3 Позивамо све другаре да га одиграју, науче нешто ново, подсете се основних принцнципа и лепо се забаве. 

Такође, како много времена проводимо испред рачунара и уз наше мобилне телефоне, тема електронског насиља је постала веома актуелна. Како се понашати у дигиталном окружењу, како реаговати ако доживимо електронско насиље и још много корисних и занимљивих информација погледајте у презентацији коју делимо са вама, а коју је направила психолог наше школе. http://www.prvaskola.edu.rs/document/Elektronsko%20nasilje.pdf

Активности су део пројекта Образовање за права детета који реализујемо у сарадњи са Ужичким центром за права детета и швајцарском Песталоци дечјом фондацијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *