Три приче из Краљева

Моја прича

Ово је збуњујуће и искрено застрашујуће време за многе од нас. Преко дана, док разговарам са својим родитељима осећам се сигурније јер утичу на мене и објашњавају ми ствари на начин на који ћу ову ситуацију боље разумети. Док причам са родитељима, ову ситуацију упоређују са ратовима и дешавањима који су задесили нашу земљу. Међутим, када разговарам са мојим вршњацима преко друштвених мрежа, схватамо да се први пут наша генерација налази у оваквој ситуацији.
За време изолације најтеже ми пада одвојеност од свакодневних активности, у које спадају одлазак у школу и дружење са вршњацима. Дани су ми често једнолични И досадни.
Веома сам задовољан И срећан што имамо могућност праћења наставе од куће. Мислим да је веома добро организована, у складу са ситуацијом И наравно, то је моја главна активност у току радног дана. Неретко, када останем сам у току дана или пред спавање размишљам о ванредном стању. Тада се искрено надам да ће што брже проћи и да ће што мање људи настрадати. У тим мислима, на првом месту ми је породица што је знак колико их волим. Предлог за моје вршњаке да своје слободно време проведу најбоље могуће јесте да буду уз своју породицу. Такође, да вредно прате наставу од куће јер нам је школа веома важна. Волео бих да сви моји вршњаци свакодневно телефоном позову своје баке и деке који су усамљени и да им на тај начин пруже подршку.

Марко Чмерић, 7-1 ОШ “Јово Курсула” Краљево


Моја прича

Ствари које се сада дешавају у свету су веома страшне и сви се барем мало плашимо, али баш због тога морамо да будемо оптимистични. Само треба да пазимо о нашој хигијени и да останемо код куће као што нам је речено. Часови на телевизији и на гугл учионицама ми нису проблем, брзо урадим задатке које су нам задали и наставим са даном. Време проводим тако што гледам серије,филмове, читам књиге, цртам, играм игрице… Никада ми није досадно јер се играм И причам са старијом сестром. Недостају ми пријатељи И излажење у парк или град са њима. Али са ведрије стране, можемо да се дописујемо и видимо преко видео чета. Препоручила бих свима, да би скренули мисли са ових ствари, да нађу неки хоби којим могу да се баве у изолацији, да гледају филмове, цртају или да се, ако имају могућност, дописују са другарима да би се осећали мало боље. Такође можете да изађете на терасе у 20 часова и подржите људе који раде у болницама и спашавају наше животе.
Будите здрави, поздрав!

Софија Крстић 7-1 ОШ „Јово Курсула“ Краљево


Моја прича

 Ова ситуација то јест ванредно стање нас је све зачудило. Нико није очекивао и био спреман на све ово. Када су прогласили ванредно стање у једном тренутку сам размишљала да ће то да буде одлично, нема школе, нема учења, све то ме је подсетило на распуст.  Али када сам мало боље размислила, на неки начин ми се ово и неће свидети. За школу су нашли решење, али ми се не свиђа то што не могу да видим своје другаре и сви ми много недостају. Првих неколико дана ми је било занимљиво, гледала сам серије и филмове, пратила наставу, читала књиге и доста времена сам посвећивала себи. Али сада ми је све то досадило и најрадије бих се вратила у школу. Једино од свега овога ми је лепо то што проводим више времена са својом породицом. Осталима бих препоручила да остану код куће док се ово не заврши, а своје слободно време могу да проведу читајући књиге, вежбањем, учењем, играњем друштвених игара, гледањем серија и филмова и још доста тога. У овој ситуацији треба да останемо смирени и дисциплиновани .

 

 Магдалена Васић ,7-2 ОШ“ Јово Курсула“ Краљево

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *