Тренинг о правима детета за ученичке парламенте у Врању

У оквиру пројекта Образовање за права детета у ОШ „Светозар Марковић” из Врања 5. фебруара 2021. реализована је обука 15 ученика и чланова Ученичког парламента школе о правима детета и акционом планирању.

Обуци су присуствовали ученици седмог разреда, као и ученици шестог разреда- потенцијални чланови парлaмента. Радили смо на области права детета кроз радионице о потребама и жељама, партиципацији, дискриминацији, насиљу.  Акциони план ученика има за циљ да промовише и унапреди права детета на нивоу школе кроз подизање свести ученика и наставника о одговорности поштовања права детета, познавања и коришћења механизама заштите на интернету. Евалуацијом обуке потврђена је спремност свих ученика да ће радо учествовати у акцији остваривања права детета у школи/локалној заједници зато што сви боље разумеју шта су то права детета и желе да учествују у акцији информисања других о правима детета. Свима се допала атмосфера која је владала на обуци.

Пројекат „Образовање за права детета“ реализује у Врању УГ “NEXUS-Врање“  у партнерству са шест основних школа у Пчињском округу преко  Ужичког центра за права детета, а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Погледајте изјаве ученика након тренинга. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *