Тренинг о правима детета у ОШ „Вук Караџић“ у Књажевцу

Тридесетак ученика седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца су почетком марта учествовали у тренингу о правима детета. Подсетили су се чланова Конвенције о правима детета и дискутовали о њеном значају и поштовању права детета су својој школи. Разматрали су ситуације у којима је дошло до сукоба права и давали предлоге за решења тих ситуација. Анализирали су чланове Конвенције и из угла одговорности државе, одраслих и саме деце.

Учесници су се поделили у групе и добили задатак да до следећег сусрета направе паное на којима ће представити одређене групе права – чланове Конвенције који се односе на школу, на породицу, безбедност и права која су у највећој мери остварена у нашој држави. Овај сусрет одложен је док се не вратимо у школу, када нас очекује и обука о акционом планирању и  реализација акција на тему промоције права детета.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који удружење „Центар за креативни развој – Књажевац“  реализује са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечје фондације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *