Серијал кратких филмова „Многоугао“, епизода 1 и епизода 2

Серијал кратких филмова „Многоугао“ снимају ученици Основне школе „Хајдук Вељко“ из Зајечара. Идеја серијала јесте да различити ученици добију иста питања о неким значајним темама за ученички живот и да сниме себе како одговарају на та питања. Наставници су давали подстрек учесницима да буду искрени и слободни у исказивању свог мишљења.

У снимању су учествовали углавном ученици седмог и осмог разреда, неки од њих су чланови и Ученичког парламента. Учешће је слободно и за ученике осталих виших разреда и верујемо да ће се више деце прикључити убудуће. Ангажовали су се ученици и из матичне школе и из издвојеног одељења у Звездану. Размишљамо о новим темама, отворени смо за предлоге и да заједно са ученицима смишљамо нова питања која ће подстаћи ђаке да размишљају и да искажу своје мишљење о било којој задатој теми.

Након приказане прве две епизоде серијала, наишли смо на врло позитивне реакције наставника, ученика и родитеља.

Погледајте прве две епизоде Многоугла: Епизода 1 и Епизода 2

Активности се реализује у оквиру пројекта “Образовање за права детета” који реализује Центра за креативни развој – Књажевац уз подршку Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *