Онлајн дебата о дечјим правима „Право на образовање подразумева да будем присутан/присутна у школи”

1.12.2020. реализована је онлјн дебата о дечјим правима „Право на образовање подразумева да будем присутан/присутна у школи”. У дебати су учествовали ученици ОШ „Бранко Миљковић” (афирмативни тим који се залагао за наставу у школи) и ученици ОШ „Свети Сава“ – негацијска улога, тј. заступање става да онлајн настава има више предности.

Дебата је реализована преко Зум апликације и, у року од 1,5 сат колико је трајала, ученицима је пружена прилика да се јавно изражавају уз аргументовано приступање расправи као и да развијају културу дијалога. Било је задовољство слушати аргументације ученика, као и начин на који су, борбеношћу, али и са уважавањем супротних мишљења, бранили своје ставове. Након гласања, афирмацијска група је однела благу победу, а у оквиру дебате, ученици ОШ „Учитељ Таса” су представили своје истраживање.

Дебату можете погледати ОВДЕ.

Активност је саставни део пројекта „Образовање за права детета“ који реализује Отворени клуб из Ниша, преко Ужичког центра за права детета, а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *