Реализована Студијска посета ДЕЦА-ДЕЦИ Врање

У Врању је у оквиру пројекта Образовање за права детета, 19. новембра 2021. у периоду од 10.30 до 12.00 реализован онлине панел са децом. Домаћини панела- деца и наставници ОШ “Светозар Марковић” и ОШ “Јован Јовановић Змај” а гости деца из осталих партнерских школа у Пчињском округу, локалне координаторке пројекта из Врања и Ужица, школски координатори Ученичких парламената, директори школа и организација. Укупно 30 учесника.

Тема панела: Деца у школи живе права детета

Деца су приликом припреме и реализације панела сарађивала са одраслима показујући висок ниво знања из области права детета, самопоуздања али и техничких вештина. У одабиру материјала који је приказиван помогли су им одрасли и премијерно су приказани продукти са актуелних акција Ученичких парламената у свих шест школа, поводом обележавања 20. новембра-Међународног дана детета.

Водитељи и техничка подршка била су деца из парламената вишегодишњих партнерских школа. Наставници су им били подршка. 

Посвећеност и залагање свих учесника у припреми и реализацији панела резултирали су квалитетним, садржајним, занимљивим, динамичаним панелом. 

Ево неки коменатара учесника у чету: Лена Димитријевић : Филм је јако леп и поучан!

Александра Мутавџић : Филм је одличан, браво за све ученике. Имате дивне идеје.

Љиљана Анђелковић : Много ми се свиђа филм, описује свакидашње предрасуде које нам стварају другачију слику, веома поучно!

Сташа Ташковић: одличан филм, свиђа ми се идеја за анимиран филм, веома поучно

Сташа Ташковић: На снимању је било јако занимљиво, мислим да је овај начин кроз стихове адекватно да се филм пушта ученицима од првог до осмог разреда и да га сви разумеју. Приказано је све што смо ми урадили а тиче се образовања за права детета. Јако смо се потрудили и надам се да вам се допало.

Пројекат у Врању реализује УГ “NEXUS-Врање” у партнерству са шест основних школа у Пчињском округу уз подршку Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *