Реализована обука о правима детета за ученике школе „Светозар Марковић“ из Врања

Обука о правима детета у ОШ  „Светозар Марковић“ из Врања реализована је 11. марта 2020. као једна од активности пројекта „Образовање за права детета“.

Кроз сет радионица о правима детета, 26 ученика шестог разреда наше школе, продубили су своја знања о правима детета, партиципацији, дискриминацији. Стекли су знања и вештине за акционо планирање и израдили акциони план. Подршку у реализацији појединих сегмената обуке, водитељицама Тијани Ђокић и Јелени Стојковић Илић, пружио је вршњачки тим школе.

Вршњачки тим за права детета наставиће да делује кроз онлајн вршњачке радионице и реализоваће онлајн акцију, у циљу промоције и заштите права детета и у актуелној ситуацији.

 Уз одговорно понашање према себи и другима настављамо учење и заштиту права детета кроз онлине реализацију планираног.

Пројекат Образовање за права детета у Врању  реализује УГ „NEXUS-Врање“ у седмогодишњој сарадњи са ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ „ Јован Јовановић Змај“ и са новоукљученим школама  „Вук Караџић“ Врање,  „Доситеј Обрадовић“ Врање, „Свети Сава“ Владичин Хан и „Предраг Девеџић“ Врањска Бања , уз подршку Ужичког центра за права детета. Пројекат подржава  Песталоци дечја фондација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *