Обуке сарадника спољних просветних саветника

Ужички центар за права детета је реализовао обуке за 60 сарадника спољних просветних саветника из читаве Србије. Обуке су реализоване у Београду, од 26. до 29.августа 2019. а организовале су их Песталоци дечја фондација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. 

У светлу своје нове улоге, спољни сарадници процењују да ће им знања и вештине из области права детета бити од велике важности, нарочито у области која се тиче превенције дискриминације и насиља. Учесници наводе да ће им Индекс бити важан алат у раду, како за планирање превентивних мера, тако и у едукативне сврхе. Иако учесници показују изузетну освешћеност када су права детета у питању и добра знања, они сматрају да су обуком додатно оснажени за квалитетнан рад који се заснива на томе да деца своја права живе и уче у систему образовања.  

Добра атмосфера, аргументоване дискусије, квалитетне анализе проблемских ситуација из праксе, допринели су да ово буде изузетно квалитетна обука и по мишљењу учесника и водитеља обуке.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *