Обука ученика шестог разреда у Нишу

У својим мотивационим писмима за учешће на обуци о правима детета у оквиру пројекта Образовање за права детета, ученици шестог разреда ОШ „Стефан Немања“ у Нишу веома су речито објашњавали разлоге своје мотивације. Њих осамнаесторо, девет дечака и девет девојчица, добили су шансу да своја надања и жеље остваре.

  Обука је реализована 10.03.2021.године. Ученици су показали велико предзнање о Конвенцији, разликама између потреба и жеља, недискриминацији, партиципацији, правима и одговорностима детета и ученика. Све ово  и не чуди с обзиром на чињеницу да су у пројекат директно укључени од првог разреда. Ипак, многи сматрају да су на обуци много научили и надоградили своја знања из ових области. Веома су мотивисани да од наредне школске године учествују у раду Ученичког парламента школе.

  Предлога за акцију промоције права и одговорности детета било је много-снимање едукативног филма, реализација форум театра, израда едукативног онлајн квиза, израда едукативне презентације.  Акција ће бити реализована до краја марта 2021.године.

Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује Отворени клуб са шест основних школа у Нишу, у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *