ОБУКА О ПРАВИМА ДЕТЕТА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „СЛОБОДАН СЕКУЛИЋ“ ИЗ УЖИЦА

У петак и суботу, 4. и 5. октобра 2019. године, у оквиру пројекта „Образовање за права детета“ у Основној школи „Слободан Секулић“, у  Ужицу одржана је обука о правима детета. На обуци је учествовало 26 ученика шестог и седмог разреда.

Током дводневног интензивног тренинга, ученици су упознати са садржајем Конвенције о правима детета, учествовали  су у  активностима на теме предрасуде, стереотипи, превенције насиља,  мирног решавања сукоба, недискриминације и толеранције. Уживали су у радионицама кроз које су схватили разлику између жеља и потреба и својих права и обавеза. Имали су прилику да се упознају са стањем остварености права детета у Србији. Говорило се о стереотипима и предрасудама, као и о правима и обавезама у образовном систему и сукобу права. Ученици су планирали неколико акција које ће реализовати у наредном периоду. Током оба дана атмосфера је била изузетна, а по речима учесника обуке, добили су бројне идеје за даљи рад.

 Обука је део пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације, из Швајцарске. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *