ОБУКА ЧЛАНОВА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА О ПРАВИМА ДЕТЕТА У ПРВОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УЖИЦУ

У уторак 29. септембра 20202. године, у Првој основној школи у Ужицу, одржана је обука о правима детета за нове чланове Ученичког парламента.

Током интензивног тренинга одржаног у посебним условима и уз поштовање прописаних мера, ученици су упознати са садржајем Конвенције о правима детета, бавили су се темама превенције насиља,  мирног решавања сукоба, недискриминације и толеранције. Уживали су у радионицама кроз које су схватили разлику између жеља и потреба и својих права и обавеза.  Говорило се о стереотипима и предрасудама, као и о правима и обавезама у образовном систему и сукобу права. Значајан сегмент обуке је био посвећен остваривању образовања у условима пандемије, нашем понашању у дигиталном окружењу и превенцији електронског насиља. Ученици су планирали неколико акција које ће реализовати током школске године.

Обука је део пројекта Образовање за права детета који реализујемо у сарадњи са Ужичким центром за права детета и који је подржан од швајцарске Песталоци дечје фондације. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *