НАСТАВНИЧКЕ КОМПЕТЕНЦИЈЕ ИЗ ОБЛАСТИ ПРАВА ДЕТЕТА КАО ПРЕДУСЛОВ ЗА КВАЛИТЕТНУ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА

Колико је наставницима и школским стручним службама значајна обука из области Права детета, говори и чињеница да ефекти постигнути реализацијом семинара ,,Индикатори остварености права детета у образовном систему – разумевање и примена“ већ дају резултате у пракси. Наиме, после овог семинара, који је за наставнике и учитеље краљевачких основних школа одржан 13. фебруара ове године (видети вест у хронолошком низу на овом сајту), учесници тренинга већ извештавају о примени стечених знања и усмерења у самом наставном процесу. Као посебан оријентир и помоћ у имплементацији права детета на часовима, истиче се Ресурс пакет и његов садржај, са свим корисним материјалима и прилозима. Школе које су у пројекту ,,Образовање за права детета“ од 2019. године, добиле су после ове обуке додатну оснаженост у виду новообученог наставног кадра, са јасним компетенцијама у области Права детета.

            Међу њима су и професорка разредне наставе Горанка Марковић (ОШ ,,Живан Маричић“), професорка разредне наставе Биљана Симоновић (ОШ ,,IV краљевачки батаљон“) и ромски педагошки асистент Зоран Петровић (ОШ ,,Димитрије Туцовић“), чије се изјаве, дате непосредно после одржаног семинара, налазе испод овог текста.  Видео погледајте ОВДЕ

            Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује УГ „Имам идеју“ са шест основних школа у Краљеву у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *