Литерарни конкурс и онлајн квиз о правима детета

У оквиру Пројекта „Образовање за права детета“, који Основна школа ,,Димитрије Туцовић“ из Чајетине,  реализује у сарадњи са Ужичким центром за права детета, а уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске, реализован је Литерарни конкурс на тему „ Моја породица”.

Овим конкурсом обележен је и Међународни дан породице, а ученици су радо писали о својим породицама. Радови су даље послати на републички конкурс „Моја породица-моја слобода“. Награђени ученици ће на поклон добити пригодне књиге.

Прво место: Катарина Марић

                      Милан Лазић

Друго место: Ангелина Лучић

                       Саво Вујовић

                       Ленка Смиљнић

Треће место: Вукашин Секулић

                       Анђелина Бацетић

Честитамо свим награђеним ученицима!

Полако приводимо крају наше активности у оквиру Пројекта „Образовање за права детета“ за ово полугодиште. Логично је било да финале обележимо кратким квизом знања о правима детета.

Једино различито од планираног је што смо квиз реализовали онлајн. Током школске године смо доста учили и радили, а сада смо показали шта смо запамтили. Квиз је садржао питања о Конвенцији о правима детета, образовању, равноправности и дискриминацији, спречавању насиља. Учествовали су ученици седмог разреда, а на крају су сви били победници-такав је био договор. Шесторо ученика биће награђено књигама. Са радошћу су спровели ову активност, јер „свако дете има право да одраста срећно и здраво“: Пројекат „Образовање за права детета“ се реализује у сарадњи са Ужичким центром за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *