Квиз о правима детета – финале ученичке акције у ОШ „Вук Караџић“ – Књажевац

Акција ученика ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца имала је за циљ промоцију права детета и информисање ученика, наставника и родитеља о овој значајној теми. Започела је у априлу вршњачким радионицама за ученике четвртог и петог разреда на тему недискриминације и превенције насиља које су одржали ученици седмог разреда. Следећа активност је окупила и чланове Савета родитеља који су члановима Ученичког парламента и другим добровољцима помагали у исцртавању дворишта играма за промоцију права на безбедну игру. У акцију се укључују ученици млађих разреда који су право на безбедну игру промовисали организовањем игара које подстичу тимски рад и међусобну подршку учесника.

Квиз о правима детета одржан је 7. јуна у атријуму школе. Квиз су осмислили ученици седмог разреда који су били и водитељи, жири  и судије, а три такмичарске екипе су имале по једног ученика од 4. до 7. разреда и једног наставника. На овом квизу такмичари све три екипе су показали завидно знање о правима детета и резултат је био поприлично уједначен.  Подршка наставника била је потребна само у „спортским“ играма у којима су се тимови надметали у спретности. У игри „Диригент“ учествовала је и публика која је све време бодрила такмичаре и пажљиво пратила квиз. 

Акција је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који удружење „Центар за креативни развој – Књажевац“  реализује са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *