КВИЗ КАО ВИД УЧЕЊА КРОЗ ИГРУ

У основној школи „Димитрије Туцовић” у Краљеву одржан је квиз знања о Правима детета. У складу с Акционим планом за новембар, квиз је организован с ученицима 6. и 7. разреда, а у циљу подизања ученичких компетенција у области Права детета. 

Сама методологија реализације активности утврђена је у припремним договорима с ученицима. У том смислу, формиране су такмичарске групе. Ученици су били подељени у три тима: Штребери, Домени и Сломљени прст. Имена су сами учесници  смислили и одредили капитене тимова. Смишљено је, у оквиру посебне групе, низ питања у вези с Конвенцијом о Правима детета, на које су капитени одговарали подижући картончиће на којима је писало ДА или НЕ. Затим су следиле слагалице са написаним Правима и одговарајућим цртежима из Буквара дечијих права. У овој игри највише поена освајала је група која најбрже сложи слагалицу. Највише бодова добијало се на асоцијацијама у којима су решења била дечија права попут: права на образовање, здравствену заштиту и заштиту од дроге, право на име и презиме и породицу као и појмови „дискриминација” и „партиципација”.

Победила је група Штребери, у самој завршници, иако је борба била изједначена до самог краја. Ученици су били одушевљени квизом који је протекао у сјајној атмосфери, као најбољи пример да се најлакше учи кроз игру и на забаван начин.

Важно је напоменути да је активност реализована уз пуно поштовање свих епидемиолошких мера.  

Активност је део пројекта Образовање за права детета који реализује Ужички центар за права детета уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *