Образовање за права детета – Порука за крај

Отворени клуб из Ниша и његове партнерске школе су током претходног периода организовали студијске посета деце уживо, а с обзиром да се приближава крај пројекта, одлучено је да концепт буде такав да се прикаже све што је рађено у претходном периоду, са форкусом на резултатима пројекта.

Ове године су чланови ученичких парламената који су похађали обуку о правима детета имали прилику да са својим вршњацима осмисле продукте и материјале у виду постера са порукама, песмама, цртежима који ће остати у ризници пројекта Образовање за права детета као подсетник на све постигнуте резултате и сећања на деветогодишње дружење.

Како је на овим сусретима било доста представника новоформираних ученичких парламената, деца су искористила прилику за умрежавање, тј. да се боље упознају и поразговарају о будућој сарадњи и када се пројекат заврши.

Више од 50 основаца из 6 школа су креирали продукте у виду постера о наученим лекцијама, стеченим знањима и свему ономе што ће понети као успомену са ОПД пројекта. Такође, представили су све оно најважније што су научили о правима детета и на један својеврсан начин се захвалили пројекту.

Том приликом је настала и један песма коју вам представљамо:

Хвала

Хвала за права.

И за обавезе „хвала“.

Мада сам сигурна да су права прâва.

Да није права, не бих ни знала

За моја будућа и садашња права.

 

А шта су деца рекла о пројекту и чега ће се сећати, можете видети у видео прилогу ОВДЕ.

 

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *