ИЗРАДА ЕДУКАТИВНИХ ОБЕЛЕЖИВАЧА ЗА КЊИГЕ

У ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини у претходном периоду су одржане креативне радионице на којима су ученици петог разреда израдили обележиваче за књиге за школску библиотеку.

Ученици су успешно цртали  лого  Образовања за права детета и Песталоци дечије фондације. Исписивали су неко од права из Конвенције о правима детета према личном избору и схватању. Овим активностима предходило је представљање Конвенције и њеног значаја за положај деце у друштву. Конвенцију је представљала  Јагода Јеремић, координаторка Пројекта и Вршњачког  тима за заштиту деце од насиља и дискриминације.

Циљ радионица је да ученици, док праве обележиваче, уче о својим правима и препознају моделе примене или кршења у свом окружењу.

Обележивачи ће бити дељени ученицима као награда за број прочитаних књига или као мотивација за читање, а читаоци ће кроз њих, такође, учити о правима деце.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *