ГРАФИТ ЗА МОЈ ЗИД

„Графит за мој зид“ је акција Ђачког парламента ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ из Књажевца. У току претходног месеца конкурс за избор идејних решења за графите на тему поштовања права детета покренули су  чланови Ђачког парламента и учесници у пројекту „Образовање за права детета“, а Пројектни тим и Управа школе су подржали овако лепу иницијативу. Чланови Ђачког парламента су уз помоћ школског координатора и наставника ликовне културе својим друговима представили конкурс и позвали их да пошаљу своје предлоге и на тај начин учествују у промоцији права детета и уређењу своје школе. На конкурс је пристигло мноштво радова са порукама о значају образовања и мађусобног поштовања и уважавања.

У четвртак, 29. 04. 2021. одржана је пригодна свечаност на којој су награђени ученици у свим категоријама  интерног ликовног конкурса  наше школе „Графит за мој зид“.

„Ова самостална акција Ђачког парламента реализује се у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који у организује и реализује Ужички центар за права детета у партнерству са Центром за креативни развој – Књажевац и уз подршку швајцарске Дечје фондације Песталоци. Ми смо, поред расписивања конкурса „Графит за мој зид“, процењивали и изабрали радове за награђивање, што је највиши степен учешћа и одлучивања деце. То значи да деца покрећу и реализују самостално неку активност која се тиче њих самих, уз подршку одраслих. На финалној свечаности најуспелији радови добили су заслужене награде за идејност, ликовност, сјајне и оригиналне поруке – на тему – у какву школу желе да „иду“,“ поручили су чланови Ђачког парламента. 

Додељен је велики број награда, а имена награђених уленика можете наћи на сајту и фејсбук страници школе.

Одабрани графити биће исцртани на зидовима школе почетком следеће школске године.

Активност je део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује Центар за креативни развој – Књажевац са шест основних школа, у сарадњи са Ужичким центром за права детета и уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *